Lisansüstü Program Başvuruları – Yüksek Lisans

Yayınlanma Tarihi: 21-06-2019

Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2019-2020 akademik yılında “Psikoloji” yüksek lisans programı açacaktır.

Bölümümüzde “Psikoloji” başlığı altında yüksek lisans programı açılmaktadır, ancak 2 farklı modül altında ders alma ve tez yazma imkanı bulunmaktadır. Bu doğrultuda, bu yıl açılacak olan programda Sosyal Psikoloji ve Deneysel Psikoloji modülleri bulunmaktadır. Öğrenciler hangi alan için başvurduklarını başvuru esnasında belirteceklerdir.

Sosyal Psikoloji alanında 7 kontenjan, Deneysel Psikoloji alanında ise 3 kontenjan bulunmaktadır.

Ön Kayıt Başvurularının İnternet Üzerinden Yapılması: 24 Haziran-05 Temmuz 2019

Yazılı Bilim Sınavı: 16 Temmuz 2019, Saat: 9.30

Mülakat: 17 Temmuz 2019, Saat: 9.30

Sonuçların İlanı: 22 Temmuz 2019

Başvuru koşulları:

– Üniversitelerin Psikoloji alanında lisans diplomasına sahip olmak

– En az 55 ALES (Eşit Ağırlık)  ya da e-ALES (Eşit Ağırlık) puanı almış olmak

– DEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan yüksek lisans yabancı dil yeterlik sınavından en az 55 puan veya YÖK tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavlarından (KPDS, ÜDS, YDS, e-YDS, YÖKDİL) en az 50 puan ya da YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından 50 puana eşdeğer bir puan almış olmak

– Transkript, özgeçmiş ve niyet mektubu

Başvuru takvimi, başvuru sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar vb. konularda daha ayrıntılı bilgi için lütfen Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün ilgili sayfasını inceleyiniz.

Ayrıca lisansüstü programlara ilişkin sorularınız için buraya tıklayınız.